Geboorte

Elke keer is het weer bijzonder om aanwezig te mogen zijn bij het begin van nieuw leven. Tijdens een thuisbevalling, ondersteun ik jou, je partner en de verloskundige. Ik ben rechtstreeks te bereiken voor een rommelmelding waardoor ik op het juiste moment snel ter plekke ben. Na de bevalling blijf ik nog een aantal uur bij jullie, ongeacht het tijdstip van bevallen. Ziekenhuisbevalling? Samen bepalen we wanneer ik aanwezig zal zijn voor zorg. Na een geboorte zorg ik voor controles van moeder en kind, geef begeleiding bij de eerste voeding en help bij het douchen en bij het opfrissen van de kraamkamer. In bijzondere situaties neem ik contact op met de verloskundige voor overleg.

Kraamzorg

De kraamperiode is een bijzondere tijd, waarin veel aandacht is voor persoonlijke zorg, rust en ontspanning passend bij jullie behoefte en situatie. Veel uitleg en informatie, je baby leren kennen en begrijpen om samen een band op te bouwen, en vertrouwen te krijgen als ouders. Ook het herstel van de zwangerschap en bevalling is belangrijk. De uren kraamzorg worden verdeeld over 8 kraamdagen. In bijzondere situaties overleg ik met de verloskundige en kan de kraamtijd met extra zorguren verlengd worden naar maximaal 10 dagen.
Kraamzorguren volgens het landelijk indicatieprotocol (LIP)

We hebben ontzettend geboft dat je weer bij ons was als kraamverzorgende! Coos geeft altijd net iets meer. Heerlijke fruit- en ovengerechten, slappe lach met onze oudste, ontzettend lief en duidelijk in de zorg voor onze baby. Coos is flexibel, attent en springt bij op verzoek, bijvoorbeeld samen naar de kinderarts. – N & J

We hebben zo’n geweldige kraamtijd gehad dankzij Coos. Ze heeft zoveel extra kwaliteiten: lactatiekundige, fotograaf, massages geven. Ze straalde daarnaast rust uit. Ze gaf me zelfvertrouwen als moeder en vooral m.b.t. de borstvoeding, heeft ze me enorm geholpen. We vinden het super jammer dat dit onze laatste dag met Coos is, maar voelen ons klaar voor de tijd met z’n drieën dankzij haar. – N & D

Coos was voor ons zo’n fijne en kundige ondersteuning bij de geboorte van ons eerste kindje. Best spannend om een “vreemde” bij zulke intieme momenten in je huis te hebben. Het is een kunst om behulpzaam, duidelijk, maar ook met ruimte en respect voor wie wij zijn, telkens je weg te vinden in een nieuw gezin. Het voelde alsof mijn eigen lieve wijze tante aanwezig was. De Dunstan baby language en haar lactatiekundige begeleiding werpen nog altijd zijn vruchten af. We hadden ons geen mooiere kraamtijd en betere start kunnen wensen! – Fam. J.

redactie: Jeske Weel  site: Harm Wimmenhove