Borstvoedingsbegeleiding

Meestal gaat het geven van borstvoeding vanzelf, maar iedere baby en moeder zijn uniek dus de borstvoeding kan net even anders lopen dan gehoopt. Enkele uurtjes borstvoedingsbegeleiding maken vaak al een wereld van verschil.

Als er bij klachten vroegtijdig borstvoedingsbegeleiding wordt ingeschakeld, zijn pijn en teleurstelling vaak van korte duur of zelfs te voorkomen. Als ervaren lactatiekundige ondersteun ik bij het aanleggen, voeden en maak samen met jou een plan wat haalbaar is en bij jou en je kindje past. Tijdens een consult aan huis observeer ik, geef advies en beantwoord vragen. Daarna volgt een praktisch, schriftelijk advies. Telefonisch advies of een mailconsult behoren ook tot de mogelijkheden.

Consult aan huis
Eerste consult aan huis 60 – 90 minuten: € 150                             Vervolgconsult aan huis – 60 minuten: € 100

Je krijgt een verslag en we hebben in de week na het consult een  contactmoment.

Telefonisch advies of een mailconsult
Vragen waarbij geen observatie van moeder en/of baby nodig is, kunnen soms telefonisch of via email worden beantwoord:

Online of telefonisch consult: € 1.50 p/minuut

Betaling                                                                                                                            Bij een consult aanvraag wordt besproken hoe de betaling afgehandeld wordt. De factuur ontvang je per mail.

Vergoedingen zorgverzekeraars
Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt lactatiekundige zorg en/of huur van een borstkolf geheel of gedeeltelijk. Meestal vanuit een aanvullend pakket. Check je verzekeringspolis op de website van ZorgWijzer.nl

Wat een geluk dat Coos tijdens onze kraamtijd zorg kwam bieden. Met het nodige geduld, handige tips en aanmoedigingen voor moeder en kind, kreeg zij het snel opgebouwde ondenkbare toch voor elkaar: Mijn zoon tevreden aan de borst. Blij en opgelucht dat we waren! Nu weet ik: Problemen bij borstvoeding? Vraag zo snel mogelijk een lieve, ervaren lactatiekundige zoals Coos om hulp.
– J & B

Coos was onze kraamverzorgende, dus we kenden elkaar al. De borstvoeding verliep goed, maar na een tijdje kreeg ik toch het idee dat O. minder dronk en was onze manier van aanleggen wel goed? Kortom, na een tijdje was er behoefte aan verfijning. Het was prettig om samen het voeden nog een keer te bekijken en om tips te krijgen in eigen huis.
– A & O

redactie: Jeske Weel  site: Harm Wimmenhove