Borstvoedingsbegeleiding

Meestal gaat het geven van borstvoeding vanzelf, maar iedere baby en moeder zijn uniek dus de borstvoeding kan net even anders lopen dan gehoopt. Enkele uurtjes borstvoedingsbegeleiding maken vaak al een wereld van verschil.

Als er bij klachten vroegtijdig borstvoedingsbegeleiding wordt ingeschakeld, zijn pijn en teleurstelling vaak van korte duur of zelfs te voorkomen. Als ervaren lactatiekundige ondersteun ik bij het aanleggen, voeden en zoek samen met je kindje en jou naar een aangename oplossing die bij jullie allebei past. Tijdens een consult aan huis observeer ik, geef advies en beantwoord vragen. Daarna volgt een praktisch, schriftelijk advies. Tot 2 weken na een consult aan huis krijgen jullie nog gratis begeleiding via email of telefoon. Enkel telefonisch advies of een mailconsult behoren ook tot de mogelijkheden.

Consult aan huis
Eerste consult aan huis, € 130
Vervolgconsult aan huis, € 80

Telefonisch advies of een mailconsult
Vragen waarbij geen observatie van moeder en/of baby nodig is, kunnen soms telefonisch of via email worden beantwoord:

Telefonisch consult € 1.00 p/m met starttarief € 7,50
Mailconsult € 17,50

Vergoedingen zorgverzekeraars
Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt lactatiekundige zorg en/of huur van een borstkolf geheel of gedeeltelijk. Meestal vanuit een aanvullend pakket. Check je verzekeringspolis of download het ‘Overzicht Vergoedingen Zorgverzekeringen 2019’ via NVL.nl

Wat een geluk dat Coos tijdens onze kraamtijd kwam invallen. Met het nodige geduld, handige tips en aanmoedigingen voor moeder en kind, kreeg zij het snel opgebouwde ondenkbare toch voor elkaar: Bouwe tevreden aan de borst. Blij en opgelucht dat we waren! Nu weet ik: Problemen bij borstvoeding? Vraag zo snel mogelijk een lieve, ervaren lactatiekundige zoals Coos om hulp.
– Jeske & Bouwe

Coos was onze kraamverzorgende, dus we kenden elkaar al. De borstvoeding ging goed maar na een tijdje kreeg ik toch het idee dat Olaf minder dronk en was onze manier van aanleggen wel goed? Kortom, na een tijdje was er behoefte aan verfijning dus bedacht ik een ‘Coos-terugkomdag’. Het was prettig om samen het voeden nog een keer te bekijken en om tips te krijgen in eigen huis.
– Angelica & Olaf

redactie: Jeske Weel  site: Harm Wimmenhove